Автор: mikki
Публикувано на: 22.08.2011 16:18:04

Рейтинг:

БДС

Социалното министерство ще въвежда стандарт за добри родители. Ако не отговаряш - вземат ти детето. А какви критерии само са измислили...

 

Родителят трябва да води детето си на мач. Хубаво, но ако детето се вълнува от тенис или таекуондо, или пък въобще не се вълнува от спорт, какво правим тогава, насила ли да го заведем?

 

Родителят трябва да води детето си на дискотека. Защо? С какво е по-малко този родител, който няма да го заведе. И какво толкова ценно ще даде дискотеката на детето, че е немислимо да я пропусне? Да слуша чалга, да диша цигарен дим?! Как ще различи персонала кой точно е родител и кой просто възрастен педофил - ще носим акт за раждане в дискотеката ли?

 

Родителят трябва да чати. Две в едно - ще се образова и по-старото поколение, което не владее добре социалните мрежи и чатовете.

 

Родителят трябва да чисти редовно. График ли ще ни направят? Понеделник - пране, вторник - прахосмукачка, сряда - ...

 

Родителят трябва всеки ден да казва "Обичам те". Ето, пак са ни заблуждавали в тоталитарния строй, че по-важни са делата от думите. А аз си мислех, че е по-важно да изразя обичта си, вместо да повтарям като папагал.

 

Детето трябва да разбира, че родителите му готвят за него. И да не сте помислили да купувате храна за вкъщи, иначе никакви родители не сте. Трябва да готвите специално за детето.

 

Майките винаги трябва да седят в болницата с детето си, когато то е настанено за лечение. Чудесна идея, но зад нея пак прозират финансови облаги за някои. Защото нали се сещате, че този престой ще е подплатен със солидна сума?

 

Защото е важно родителите да се грижат за децата си, но държавата нехае за тях. Иначе как да си обясня факта, че моите деца не получават детски надбавки, въпреки че 14 години и аз, и съпруга ми се осигуряваме на реална заплата. Явно те са по-малко деца на тази държава.

 

Идеята да се защитят децата е добра, но не и с такива безумни правила. Дано информацията изтекла в нета е дело на някой журналист, търсещ сензация. Иначе в най-скоро време ще започнат да раздават стикери "БДС за добър родител".

 

Снимка: Flickr

Галерия Майка и дете
БДС за родители
Читателски коментари

Анонимен 2016-01-10 22:23:43 0 отговори

Анонимен

This is the first occasion when I am going by and now I am aficionado of your post and Thank you for this.

елена - http://modernimaiki.blogspot.com/ 2011-08-27 11:41:39 0 отговори

елена - http://modernimaiki.blogspot.com/

поредната недомислица...с останалото се справиха, че до етикиране опряха...

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg