Автор: lady__bel
Публикувано на: 28.05.2011 16:44:20

Рейтинг:

Когато

Планирането на бременността е едно мъдро решение, което увеличава съществено шансовете ви за успешна бременност. Ако двамата с партньора ви вече се чувствате готови за това – емоционално, организационно и финансово, време е да проверите и дали тялото ви е подготвено за предстояща бременност.

От най-голямо значение преди да забременеете е вашето общо здравословно състояние. Важно е да сте наясно по този въпрос и да излекувате всички здравословни проблеми. Уговорете си преглед при гинеколога си. Ето какво е необходимо да обсъдите с него:

    * Ако приемате противозачатъчни медикаменти, то лекарят ще ви препоръча преустановяване на приема им няколко месеца преди забременяване. Необходимо е вашата репродуктивната система да премине през няколко нормални менструални цикъла. Възможно е след спирането им известно време след това цикълът да е нередовен. Това прави по-трудно установяването на периода на овулацията и подходящия момент за забременяване. А в случай, че сте използвали дългодействащ контрацептивен метод (Депо-Провера), можете да започнете опитите веднага след спирането. И в този случай е възможно да отминат няколко месеца, докато вашият цикъл се регулира. Ако използвате спирала, лекарят трябва да я свали.

    * Заболявания, които са опасни за нероденото бебе са Варицела, Рубеола и Хепатит B. Ако нямате направена имунизация или не сте сигурни, консултирайте се с лекаря си. Препоръчително е да се ваксинирате един до три месеца преди да забременеете.

    * Жени, страдащи от хронични заболявания като диабет, астма, епилепсия, високо кръвно налягане, и други, изискващи специално лечение, е необходимо да обсъдят с лекаря всички специални грижи, които трябва да полагат по време на бременността, както и дали се налага коригиране на досегашното лечение.

    * Информирайте лекаря си за всички лекарства, билки или добавки, които използвате. Може да се наложи промяна в приема им по негова преценка.

    * Необходимо е заедно с партньора ви да направите пълни изследвания и да се уверите, че не страдате от полово предаваните инфекции (СПИН, сифилис, гонорея, генитален херпес, хламидия, трихомоназа), които увеличават риска от безплодие, извънматочна бременност и т.н., и могат да причинят увреждания на плода.

    * Вашият лекар ще ви попита дали в семейството има случаи на болни от високо кръвно налягане, диабет, епилепсия или умствена изостаналост, както и близнаци. Ако има причина за безпокойство за проявяване на такова генетично заболяване, той ще ви насочи към специалист за оценка на риска. Здравето и начинът ви на живот (фамилна анамнеза и рискови фактори за вродени дефекти) са важни, защото могат да повлияят на вас и вашето бебе.

    * В зависимост от вашата възраст лекарят ще прецени дали има някакви рискове в перспектива за вас и бебето. При болшинството от жените над 35 години бременността е нормална и се раждат здрави деца, но имайте предвид, че възрастта увеличава риска от безплодие, аборт и някои хромозомни нарушения. Бременните над 35г. трябва да направят изследвания за генетични увреждания на плода.

    * С наблюдаващия лекар трябва да обсъдите евентуални предишни бременности и усложнения при тях. Ако сте имали някакви проблеми с предишни бременности, това не означава, че непременно ще възникнат отново. Ако имате притеснения, споделете ги с лекаря. Той ще ви посъветва как да увеличите шансовете си за успешна бременност.

    * Здравословният начин на живот на вас и партньора ви е от съществено значение, за да родите здраво и нормално развито дете. Затова обърнете внимание на балансираното и пълноценно хранене, редовната физическа активност и нивото на стреса в ежедневието ви. Ако е необходимо – променете навиците си и избягвайте употребата на алкохол и цигари.

Снимка: Flickr

Галерия Мъж и жена
Когато планирате бременност
Читателски коментари

Анонимен 2016-05-26 06:06:00 0 отговори

Анонимен

special images. It will increase the value of your wish and surely you will rock in your lover’s heart . Edinburgh Tradesmen

Анонимен 2016-05-26 05:05:12 0 отговори

Анонимен

special images. It will increase the value of your wish and surely you will rock in your lover’s heart . Edinburgh Tradesmen

Анонимен 2016-03-02 01:56:09 0 отговори

Анонимен

little comment to support you and wish you a good continuation. Wishing you the best of luck for all your blogging efforts read this Sky Remotes

lanceseo - 2016-02-15 04:52:17 0 отговори

lanceseo -

hab ich mit märchenmord. nach diesem buch konnte ich nicht mehr aufhören

Анонимен 2016-01-26 02:22:01 0 отговори

Анонимен

It’s actually very complicated in this active life to listen news on Television, so I just use the web for that purpose, and obtain the most recent information.

Анонимен 2015-12-01 04:03:36 0 отговори

Анонимен

podstatě na všechny Vaše dotazy mohu odpovědět ANO – Rhino se u nás používá nejvíce právě ve strojírenství, v nástrojárnách, lisovnách plastů, konstrukčních firmách. Velice intenzívně se al

Syed Armughan - 2015-11-05 03:24:14 0 отговори

Syed Armughan -

I would have never considered any of these if I didn’t come across this. Thanks,...

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg