Автор: mikki
Публикувано на: 05.08.2011 15:56:48

Рейтинг:

Разхлаждащи

Синоптиците обещават слънчев и горещ август. Ако на децата ви са им омръзнали пързалките, люлките и катерушките в близкия парк, ето няколко идеи за забавления през ваканцията.

 

Водни пистолети

 

Евтини, намират се навсякъде. Ако не ви пука, че детето ви ще се измокри, организирайте си стрелба с водни пистолети. Децата се забавляват добре в компанията на връстници, но с нескрита радост посрещат участието в игрите и на мама и тати. Така че, не се бойте, обличайте банските, и „Атакааааа!”. По-лек вариант е стрелбата по цел. Дали ще е нарисуван от вас кръг, празна кофа или леген, няма никакво значение. Само не забравяйте, ако не сте си у дома, да вземете поне един резервен комплект дрехи.

 

Водни бомби

 

За незапознатите – водни бомби са балони пълни с вода. Изберете не много здрави и не много големи балони. Идеални за целта са пакетите от по 50 или 100 броя, които продават в магазинчетата за 1 лв. Големината е колкото грейпфрут, за да са удобни за хващане от детските ръчички. При игрите с водни бомби има известна загуба на време в предварителна подготовка. И реална възможност да не успеете да напълните нужното количество бомби, защото докато вие пълните една, децата вече пукат предишната. Варианти за игра – много. Може да се състезавате чия бомба ще направи по-голяма локва, чия бомба ще се спука най-далеч, чия бомба ще издържи най-много хвърляния (учудващо, но имаме бомби, оцелели по 3-4 хвърляния). И тук може да приложите стрелба за точност, аз и моите деца го правим в пластмасов обръч, но може и нарисуван кръг с тебешир.

 

Магията на слънчевата вода

 

Едва ли има дете, което не обича да се мокри. Позволете им да го направят сами. Напълнете няколко пластмасови бутилки или кофи/легени, оставете на слънчево място и след няколко часа имате вода за къпане. Нищо не може да се сравни с топлината на слънчевата вода. Казват, че водата има памет. Може би е затова, защото е естествено нагрята.

 

Сапунени мехури

 

Още едно лятно, макар и не толкова разхлаждащо развлечение. Моите деца могат с часове да правят, ловят и пукат балончета. В нета може да откриете рецепти как сами да си направите сместа, за да е ефективна и да се получават повече балончета.

 

Приятни забавления!

 

Снимка: Flickr

Разхлаждащи игри в летните горещини
Читателски коментари

Анонимен 2016-03-30 08:00:35 0 отговори

Анонимен

Will definitely help you see something different. You are going to also need to strip fat around your chest. The best technique for this is doing cardio exercise exercises.

ethanseo - 2016-01-29 11:13:59 0 отговори

ethanseo -

berapapun budget Anda bisa kami layani. Silahkan share sebanyak-banyaknya dan kabarkan kepada sanak sodara, teman kerabat dan kenalan Anda, semoga info ini bermanfaat untuk banyak orang yang membutuhkan tempat tinggal.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg